(ne)…priv(j)atni fakultet, UNION!


U poslednjih par godina, postali su IN! Prvo ih niko nije upisivao, bili su nekvalitetni bez licenci. To se godinama popravljalo pa sada imamo par veoma „uspešnih“ univerziteta. Jedan od takvih je u univerzitet Union. Pa uverite se ko kod nas imaju stranicu sa domenom .edu.rs

Mahom svi imaju lepa iskustva, lagano završavaju ispite, nema prevelikih birokratskih problema itd. Neki ih upisuju da bi lako stekli diplomu jer im je potrebna, neki zbog mame i tate, neki zato što eto kažu da treba završiti nešto, ali o ovome neki drugi put!

Sve to tako glatko teče i leprša. Čak u poslednje vreme ima dosta i onih koji prelaze sa državnih fakulteta da lepo ljudski plate i završe taj famozni fakultet.
Međutim tu postoji još jedna po meni veoma bitna klasa studenata, oni koji su završili bečeler studije u Crnoj Gori, na Podgoričkom univerzitetu koji je inače prekopiran beogradski jer profani lete jednom nedeljno i tamo drže predavnja, znači nimalo loš fakultet sa finim rezultatima, ako studente možemo kroz rezultat da gledamo.

Ok, ovo je sve jasno. E baš jedan ovakav primeran student sa Podgoričkog univerziteta rešio je da upiše četvrtu godinu na  „FAKULTETA ZA GRADITELJSKI MENADŽMENT“ UNIVERZITETA UNION. Bugarski univerzitet u Beogradu koji eto ipak ima neku reputaciju. Medjutim i to je izgubljeno, jer su se navodno posvadjali sa bugarskim univerzitetom i sada rade samostalno bez pojedinih licenci.

Smerovi su ni manje ni više nego arhitektura i gradjevina. Veoma skupe školarine, solidni profesori u jednu ruku može se pokupiti nekog znanja. 

I tako ta osoba koja je meni veoma bliska reši da preda diplomski pre jače od mesec dana, i tu kreće PROBLEM. Da naglasim da devojka radi, tako da je retko na fakultetu, položila je sve ispite, pred počekat zaposlenja ostali su joj samo deferencijalni ispiti, što znači da predavanja nisu ni postojala, sve uredno. Prijavljuje diplosmki i temu kod dotične profesorke, koju su navodno suspendovali iz ko zna kog razloga, samim tim se diplomski ne može održati. Ponovo joj zakazuju termin pomeraju za nedelju dana. Onda su izmislili još jedan predmet koji nije položila, a nije se nalazio na spisku predmeta. I sve tako do danas kada sam ja kao ispomoć otišao sa njom da teglim diplomske od 250 stranica ukoričene u četiri primerka. Zatičemo gužvu ispred studentske službe, niko od studenata sa četvrte godine nije diplomirao, ČUDNO priznaćete. Napravili su master studije koje nisu akreditovane i ne može se dobiti licenca posle toga, što je u svetu gradjevinastva i arhitekture za posao najbitnije. I to objašnjava situaciju.

Pritom, nikome od studenata ne daju da diplomira da ne bi upisali master na državnom ili nekom drugom fakultetu. Već je svaki student tim prolongiranjem primoran da upišeš njihov, još nedefinisan master bez licence.

Posle mi recite da treba da upišete ovaj fakultet, da želite da studirate ovako nešto i pored visokih školarina da upisujete i dalje univerzitet UNION. Kažu da su pokušali da se tuže sa fakultetom na raznorazne načine, ništa nije pomoglo jer dotični imaju velika ledja.

E pa tada pomislih da Twitter, Novinari i Facebook nemaju granica i da malo ko može zaustaviti medije i infomraciju! 

Ovom prilokom vas molim da ovo šerujete i upozorite ljude šta upisuju i kako prolaze na samoj završnici, odnosno početku karijere. 

 

Advertisements

About nemanjqua

Apsolvent audio i video tehnologija, saradnik u IS Petnica iz oblasti astronomije. Bavim se audio i video produkcijom, broadcasting.om... Slusam, sviram i gledam...

Posted on 08/11/2011, in Uncategorized. Bookmark the permalink. 2 komentara.

  1. Najveci problem jeste da niko u zadnjih 5 godina nije dobio diplomu, jedimo Uverenje o diplomiranju! STa s tim, otici negde van zemlje i raditi ?!Tesko !

  2. Znaci Union generalno?
    Hajde se malo pozabavi RAF-om ili Pravnim fakultetom Union pa onda nesto kazi da je Univerzitet ceo los kako sledi iz ovog tvog teksta. i jos nesto, taj navedeni fakultet vise nije u sklopu Uniona, najverovatnije zbog toga o cemu pises. Evo ti spisak Union fakulteta
    http://www.union.edu.rs/studije/fakulteti

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

w

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: